Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2021

За позовом прокуратури з перевізника до бюджету стягнуто кошти за проїзд автомобільними дорогами великоваговим транспортом

За результатами розгляду позову прокуратури господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про стягнення до державного бюджету 160 тис грн плати за проїзд дорогами загального користування великоваговим вантажним транспортом.
 

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Олександр Гончар, підставою для реагування стали допущені місцевим приватним підприємством порушення під час використання автомобільних шляхів – понаднормове перевезення вантажів великогабаритним вантажним транспортом.
 

Під час рейдової перевірки, проведеної посадовими особами управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області у серпні минулого року, встановлено факт перевезення вантажу із перевищенням вагових обмежень, визначених Правилами дорожнього руху України.
 

Зокрема при допустимій масі транспортного засобу 40 тон він заважив 60.
 

У зв’язку із цим проведено розрахунок плати за проїзд, що склала майже 4900 євро та еквівалент якої підлягав стягненню у національній валюті.
 

Оскільки питання збереження стану уже відремонтованих доріг є вкрай важливим, з метою захисту інтересів держави, на випадок несплати цих коштів до бюджету прокуратура відреагувала шляхом пред’явлення позову.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1602