Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Водія, з вини якого загинув 6-річний хлопчик, засуджено до 3 років ув’язнення (ФОТО)

Прокурорами у суді доведено вину водія трактора у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть 6-річного хлопчика.
 

Трагедія сталась у листопаді 2019 року в с. Жилинці Шепетівського району в той час, коли малеча поверталась додому зі школи.
 

Після уроків шкільний автобус привіз першокласника у рідне село, а коли він самостійно перебігав дорогу додому – потрапив під колеса трактора.
 

Від отриманих травм дитина загинула на місці ДТП.
 

В результаті проведеного за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП України в області досудового розслідування встановлено, що за кермом трактора перебував 42-річний шепетівчанин. Об’їжджаючи шкільний автобус, припаркований поблизу зупинки громадського транспорту, він не врахував можливість появи на проїзній частині дороги дітей, не зменшив швидкість руху та через неуважність допустив наїзд на малолітнього пішохода, який вибіг із-за передньої частини автобуса.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
 

Вироком Шепетівського міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1709