Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

За реагування Старокостянтинівської місцевої прокуратури в рази збільшено розмір орендної плати за використання 25 га землі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

За результатами розгляду позову Старокостянтинівської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про внесення змін до договору оренди земельних ділянок.
 

Підставою для реагування стало суттєве заниження розміру плати за використання 25 га землі, розташованої на території колишньої Яровецької сільської ради Красилівського району.
 

Відповідно до укладеного у 2008 році договору оренди, на умові сплати до бюджету 2 тис грн у рік, її надано у користування одному з підприємств.
 

Оскільки з часу укладення правочину нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на цей час складає більше 700 тис грн, розмір орендної плати також підлягав перегляду.
 

Привести її у відповідність до вимог законодавства орендар не погодився, а тому місцевою прокуратурою вжито заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку.
 

За позовом прокуратури розмір орендної плати та, відповідно, надходження до місцевого бюджету збільшено втридцятеро – до 64 тис грн у рік.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1578