Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

Винуватця смертельної ДТП в обласному центрі засуджено до 5 років позбавлення волі (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
 

Подія сталась у липні минулого року в обласному центрі.
 

Водій автомобіля «Ford C-Max», попри встановлену рішенням суду заборону керувати транспортними засобами у зв’язку із вчиненням адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, без посвідчення водія, о 5 ранку їхав по проспекту Миру зі швидкістю близько 135 кілометрів за годину.
 

Керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, він не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини та допустив перекидання автомобіля на дах.
 

Внаслідок цього 39-річний пасажир отримав смертельні тілесні ушкодження.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1673