Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

5 років позбавлення волі за вимагання та одержання неправомірної вигоди – вирок суду відносно посадовця Управління Держпраці в області набрав законної сили (ФОТО)

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту, Хмельницьким  апеляційним судом залишено без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду, яким йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади чи займатись такою діяльністю  строком на 1 рік, з конфіскацією майна.
 

Факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним державним інспектором Управління Держпраці в області задокументовано у 2018 році.
 

Посадовець органу контролю своє нереагування на виявлені порушення трудового законодавства «оцінив» у 5 тис грн. У разі невиконання цих вимог, інспектор погрожував фізичній особі-підприємцю, діяльність якого перевіряв, накладенням штрафних санкцій та повідомленням про виявлені порушення трудового законодавства правоохоронних органів.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олексій Луговий, з обвинувальним вироком суду першої інстанції засуджений не погодився та оскаржив його в апеляційному порядку, однак цю скаргу залишено без задоволення.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1543