Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2021

До суду направлено обвинувальний акт відносно учасників організованої злочинної групи, яка займалась збутом канабісу та амфетаміну (ФОТО)

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Хмельницької обласної прокуратури затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинені повторно, організованою групою, в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 313 (незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України.
 

У серпні 2020 року 45-річний хмельничанин організував та очолив організовану групу, яка займалась виготовленням та збутом особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс та психотропної речовини амфетамін. До її складу він залучив двох знайомих та свою неповнолітню співмешканку.
 

Спільники виготовляли та зберігали наркотичні засоби у двох приміщеннях, які для контролю за процесом обладнали засобами відеонагляду.
 

Під час досудового розслідування правоохоронцями зафіксовано 12 епізодів збуту членами групи заборонених речовин.
 

За результатами проведення обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження вилучено близько 700 г амфетаміну, 200 г канабісу, 1 кг прекурсорів орієнтовною вартістю на чорному ринку близько 1 млн грн, лабораторне обладнання, а також зброю.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк, за клопотаннями сторони обвинувачення трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а їхній неповнолітній спільниці – домашній арешт.
 


Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1498