Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

Прокуратура Хмельниччини вимагає додержання конституційних прав громадян під час застосування щодо них примусових заходів та обмеження особистої свободи

Пріоритетом для органів прокуратури області є забезпечення додержання конституційних прав громадян, у тому числі тих, хто перебуває у спеціальних місцях тримання, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи.
 

Задля забезпечення ефективного нагляду за додержанням вимог законодавства проводяться регулярні перевірки та органи прокуратури принципово реагують на порушення їх прав.
 

Черговою перевіркою у діяльності органів Національної поліції області встановлено факти порушень законодавства при адміністративному затриманні громадян, забезпеченні їх права на захист, а в окремих випадках і безпідставного доставляння до органів поліції.
 

Мали місце випадки неповідомлення близьких осіб про такі затримання, порушення порядку проведення особистого огляду та оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.
 

Також не у всіх випадках вживались належні заходи щодо забезпечення відбування правопорушниками адміністративного арешту.
 

Встановлено ряд порушень і у діяльності спеціальних установ щодо їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, а також забезпечення режимних вимог, що стало передумовою для потрапляння заборонених речей та предметів до осіб, взятих під варту.
 

З метою усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності, органами прокуратури області із вказаних питань внесено 28 документів реагування, у тому числі обласною прокуратурою – 2 вказівки начальнику ГУНП в області.
 

Вказані проблеми обговорено на нараді під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Олександра Самбіра.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1443