Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

До суду направлено обвинувальний акт відносно хмельничанина, який за 3 тис доларів США намагався відкупитись від кримінальної відповідальності за незаконний обіг зброї

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактами незаконного обігу зброї та наркотичних речовин, а також вчинення корупційного кримінального правопорушення.
 

Коли правоохоронцями розслідувалось кримінальне провадження за фактом вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї та наркотичних речовин, 42-річний підозрюваний вирішив підкупити працівників поліції, надавши неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження.
 

За вирішення вказаного питання він запропонував 3 тис доларів США виконувачу обов’язків заступника начальника Хмельницького районного відділення поліції – начальнику слідчого відділення.
 

Після передачі частини неправомірної вигоди, у січні цього року, особу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, незаконні переробка та ремонт вогнепальної зброї), ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, зберігання та перевезення наркотичних речовин без мети збуту), а також ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт для розгляду направлено до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: максимальна міра покарання за статями обвинувачення передбачена санкцією ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1247