Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

За вербування молодої жінки та переміщення її до іншої країни з метою трудової експлуатації двох місцевих мешканців засуджено до 7 років позбавлення волі

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури в суді доведено вину мешканців міст Нетішин та Славута у вчиненні злочину, пов’язаного з торгівлею людиною.
 

Бажаючи безпідставно збагатитись, двоє спільників примусили свою знайому поїхати працювати до іншої країни. Зароблені нею кошти планували звертати на свою користь.
 

Знаючи про уразливий соціальний стан дівчини – відсутність стабільного заробітку та хворобу матері, зловмисники створили умови матеріальної залежності від них, вимагаючи повернення їм неіснуючого боргу в сумі 40 тис грн.
 

Коли потерпіла була у повному розпачі, чоловіки шляхом вербування змусили її виїхати на роботу у Республіку Польща. З цією метою вони оформили для неї документи для виїзду за кордон, а для контролю та подальшого тиску на жінку – відібрали документи та засоби зв’язку.
 

В подальшому при проходженні паспортного контролю під час перетину пункту пропуску «Ягодин» у Волинській області одного із зловмисників, який супроводжував потерпілу, влітку 2017 року затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Іншого співучасника того ж дня затримано на території Хмельниччини.
 

У ході проведених обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено документи потерпілої, боргову розписку останньої та інші речові докази.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (вербування та переміщення людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Ізяславського районного суду за вчинене засудженим призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1279