Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2021

За позовом прокуратури скасовано неправомірне відчуження з державної власності 157 га землі вартістю близько 8,5 млн грн

За результатами розгляду позовних вимог Хмельницької обласної прокуратури господарським судом області скасовано рішення про передачу до комунальної власності 157 га землі.
 

Головним управлінням Держгеокадастру в області у 2018 році прийнято наказ про передачу землі, яка перебуває у державній власності та у постійному користуванні вищого професійного училища, у комунальну.
 

Прокуратурою встановлено, що таке рішення є незаконним та земля сільськогосподарського призначення вартістю понад 8,5 млн грн, розташована на території Шепетівського району, неправомірно вибула з державної власності.
 

Оскільки навчальний заклад є державним, відчуження наданої йому у користування землі з власності держави Земельним кодексом України не допускається.
 

Діючи на захист інтересів держави в сфері охорони дитинства та земельних відносин, прокуратура захистила їх у судовому порядку та ділянка залишилась у користуванні закладу освіти.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1190