Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2021

За позовом Хмельницької місцевої прокуратури припинено неправомірне використання земельних ділянок вартістю більше 8,5 млн грн

За результатами розгляду позову Хмельницької місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області визнано недійсним рішення про передачу в користування суб’єкта господарювання 120 га землі.
 

Прокуратурою встановлено, що у серпні минулого року рішенням сільської ради ці землі, розташовані за межами с. Гнатівці Хмельницького району, надано в оренду фермерському господарству.
 

Разом з тим, виявилось, що передача ділянок відбулась в обхід встановленої законом конкурсної процедури – без проведення земельних торгів, як цього вимагає Земельний кодекс України.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави та припинення неправомірного використання землі, прокуратура звернулась до суду.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, відповідно до судового рішення вказані землі вартістю понад 8,5 млн грн підлягають передачі у розпорядження місцевої територіальної громади.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1319