Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

На Хмельниччині викрито особу, яка за 7 тис грн намагались відкупитись від відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ФОТО)

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.
 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди працівнику поліції.
 

Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, місцевий мешканець вирішив підкупити правоохоронців.
 

За вирішення вказаного питання він запропонував неправомірну вигоду в розмірі 7 тис грн виконувачу обов’язків заступника начальника Новоушицького сектора поліцейської діяльності Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та прокуратуру, якою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.
 

Сьогодні, 19 лютого, після передачі правоохоронцю обумовленої суми неправомірної вигоди, особу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.
 

На даний час в рамках досудового розслідування проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також вирішується питання щодо повідомлення викритій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1197