Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

На Хмельниччині за фактом привласнення пів мільйона гривень, виділених на будівництво школи, судитимуть підрядника, інженера технічного нагляду та посадовців райдержадміністрації (ФОТО)

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького районного управління ГУНП в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.
 

За результатами публічної закупівлі у 2011 році між товариством та відділом освіти Старосинявської райдержадміністрації укладено договір про будівництво школи у с. Нова Синявка. Вартість робіт склала більше 8 млн грн.
 

Підрядник зобов’язався провести визначені проектно-кошторисною документацією роботи, проте зробив це не у повному обсязі.
 

Зловживаючи службовим становищем, він підробив документи про кількість та вартість виконаних робіт, а бюджетні кошти у сумі майже 500 тис грн привласнив.
 

Дії директора товариства кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
 

В діях інженера технічного нагляду, який неналежно виконав свої службові обов’язки та не перевірив відповідність виконаних будівельно-монтажних робіт проектним рішенням та вимогам державних стандартів, а також відповідність обсягів та якості виконаних робіт кошторисній документації, виявлено ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.
 

Також ознаки службової недбалості виявлено і в діях посадовців райдержадміністрації, які підписали акти з неправдивими відомостями про виконання робіт, не дослідивши стан будівництва.
 

Як повідомив начальник відділу місцевої прокуратури Михайло Поліщук, обвинувальний акт відносно усіх вказаних осіб направлено для розгляду до Старосинявського районного суду Хмельницької області.


Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, а також ч. 2 ст. 367 – позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом або без такого.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1849