Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт відносно працівниці банку, яка заволоділа коштами клієнтів

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції ГУНП в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами з депозитних рахунків громадян.
 

Встановлено, що працівниця банківського відділення в обласному центрі упродовж чотирьох років неправомірно перераховувала собі гроші вкладників.
 

Жінка працювала фахівцем з обслуговування клієнтів, а тому володіла інформацією про відкриті в установі депозитні рахунки.
 

На ім’я вкладників, підробляючи підписи, вона оформляла нові банківські карти, куди потайки перераховувала частину коштів з їх депозитних рахунків. Далі ці кошти вона отримувала через банкомат.
 

У такий спосіб зловмисниця присвоїла майже 170 тис грн клієнтів банку.
 

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України  передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1582