Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів області (ФОТО)

Сьогодні, 16 лютого, у Хмельницькій обласній прокуратурі під головуванням очільника відомства відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.
 

У роботі заходу прийняли участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, керівники правоохоронних органів, а також структурних підрозділів апарату обласної прокуратури.
 

Розпочинаючи нараду, керівник прокуратури Олексій Олійник відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів, а також у співпраці із громадськістю забезпечено зміцнення законності в регіоні та покращено рівень протидії кримінальним правопорушенням.
 

Забезпечено один з найнижчих у державі рівень злочинності. Зменшилась кількість тяжких злочинів, злочинів проти власності, у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту.
 

Вжитими спільними заходами знижено рівень підліткової злочинності.
 

Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів області викрито 10 злочинних угрупувань, котрі вчиняли злочини у господарській сфері, проти власності, у сфері незаконного обігу наркотичних засобів тощо.
 

Упродовж 2020 року до суду направлено 7 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у складі організованих злочинних груп та злочинних об’єднань, щодо 23 осіб. Ще у 3 кримінальних провадженнях цієї категорії, у яких триває досудове розслідування, 11 особам повідомлено про підозру.
 

Розслідувано низку актуальних проваджень на пріоритетних напрямках діяльності, зокрема в бюджетній, кредитно-фінансовій сферах, з питань земельних правовідносин тощо.
 

У 2020 році за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів Хмельницькою до суду направлено 57 обвинувальних актів.
 

Загалом, органами досудового розслідування до суду скеровано понад 3 тис обвинувальних актів у кримінальних провадженнях. Результатом роботи правоохоронців є ухвалення судами більше 1,7 тис обвинувальних вироків.
 

Попри позитивні тенденції, основною темою для обговорення стали існуючі в регіоні проблеми у сфері протидії злочинності та шляхи їх вирішення.
 

Керівник обласної прокуратури акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та наголосив на необхідності посилення протидії корупційним проявам, організованій злочинності, злочинам у сферах бюджетних та земельних правовідносин, проти основ національної безпеки, у сферах екології і незаконного використання природних ресурсів, адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом, кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.
 

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2045