Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

За продаж забороненої літератури мешканець Городоцького району сплатив 17 тис грн штрафу

Вироком Городоцького районного суду місцевого мешканця визнано винним у розповсюдженні творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну та релігійну нетерпимість та дискримінацію.
 

У результаті досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що 57-річний чоловік купив та зберігав у своєму гаражі шість книг, які не відповідають вимогам законодавства України у сфері суспільної моралі, оскільки містять інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь.
 

Викрито його у листопаді минулого року після продажу заборонених книжок у смт Сатанів. Вартість двох примірників правопорушник оцінив у 300 гривень.
 

Під час слідства підозрюваний у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 300  (зберіганні та перевезенні з метою збуту, а також збуті творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України, а тому прокурором із ним укладено угоду про визнання винуватості.
 

Засудженому призначено покарання у виді 17 тис грн штрафу, який сплачено, а усю заборонену літературу, яку він закупив та зберігав з метою збуту, знищено.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1694