Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2021

За реагування Старокостянтинівської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання 10 га землі збільшено майже у 8 разів

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.


За результатами розгляду позову Старокостянтинівської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про внесення змін до договору оренди земельної ділянки.


Підставою для реагування стало суттєве заниження розміру плати за використання 10 га землі, розташованої на території Старокостянтинівського району, яку ще у серпні 2007 року місцева райдержадміністрація надала в оренду одному із фермерських господарств.


Як з’ясувалось, зазначена земельна ділянка, всупереч вимогам чинного законодавства, використовується орендарем із заниженим розміром плати за використання землі, внаслідок чого місцевий бюджет та територіальна громада недоотримують значні кошти.


Привести її у відповідність до вимог законодавства орендар не погодився, а тому місцевою прокуратурою вжито заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.


Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури  Мирослав Попадюк, за позовом прокуратури  орендна плата збільшилася майже у 8 разів.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1406