Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

На Хмельниччині прокуратура домоглась повернення у державну власність 30 га землі водного фонду вартістю 1,2 млн грн

Вжитими Городоцькою місцевою прокуратурою заходами забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення земельної ділянки водного фонду до державної власності.
 

У 2011 році між державним сільгосппідприємством, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та селянським фермерським господарством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано водойму площею майже 30 га. Окрім цього додатковою угодою сторонами погоджено встановлення фермерським господарством навколо водоймища тимчасових споруд.
 

Оскільки вказані правочини суперечили вимогам законодавства, за позовом прокурора судом їх визнано недійсними та користувача зобов’язано повернути ділянку законному власнику, привівши її до попереднього стану шляхом демонтажу дерев’яних та металевих конструкцій, розміщених на ній.
 

Незважаючи на судове рішення, комерційний суб’єкт господарювання продовжив використовувати вказану землю уже без жодних правових підстав.
 

У зв’язку із невиконанням рішення суду директора фермерського господарства двічі оштрафовано, а згодом притягнуто і до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України.
 

На теперішній час рішення суду виконано – тимчасові споруди демонтовано та земельну ділянку водного фонду вартістю 1,2 млн грн повернуто державі.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1826