Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2020

На Хмельниччині засуджено членів організованої злочинної групи, яка вчинила крадіжки на 5 млн грн (ФОТО)

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Хмельницької обласної прокуратури у суді доведено вину членів організованої групи, які вчинили низки крадіжок.
 

Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк.
 

Злочинне угрупування складалось із чотирьох осіб, а її організатор –  раніше судимий депутат однієї з місцевих рад Одеської області.
 

Встановлено, що вони упродовж березня-серпня 2016 року вчинили на території Хмельницької та Вінницької областей ряд крадіжок.
 

Учасники злочинної групи, серед іншого, таємно викрали ювелірні вироби з двох спеціалізованих магазинів у містах Немирів та Старокостянтинів.
 

Ретельно плануючи вчинення злочинів, шляхом заміни серцевини замків, ці особи проникали до суміжних із ювелірними магазинами приміщень, а вже звідти, вибиваючи стіни, проникали до останніх.
 

Внаслідок таких дій вони заволоділи коштовностями на суму майже 5 мільйонів гривень.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжки, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах).
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду організатора угрупування засуджено до 8 років 9 місяців позбавлення волі, двох його спільників до 8 років 7 місяців та спільницю до 5 років позбавлення волі.
 

Окрім того до засуджених застосовано додаткове покарання у виді конфіскації майна.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1504