Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

За позовом Старокостянтинівської місцевої прокуратури припинено неправомірне використання земель державної власності вартістю 1,8 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області проводять активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства.
 

В межах реалізації представницьких повноважень, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі навчального закладу.
 

Встановлено, що між Іршиківським НВК та одним із фермерських господарств укладено договір про здійснення спільної діяльності для вирощування сільськогосподарської продукції.
 

Вказаним договором суб’єкту господарювання для отримання прибутку від врожаю сільськогосподарських культур передано земельну ділянку площею 30 га, що перебуває у постійному користуванні закладу освіти.
 

Повноважень розпоряджатись цією землею за відсутності рішення районної державної адміністрації навчально-виховний комплекс не мав, а під виглядом вказаного правочину сторонами насправді приховано оренду землі.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договору недійсним та звільнення земельної ділянки орієнтовною вартістю 1,8 млн грн.
 

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області порушення усунуто та спірний договір розірвано.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1401