Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

На Хмельниччині повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи, які торгували підробками відомих спортивних брендів (ФОТО)

Завдяки скоординованим обласною прокуратурою заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, правоохоронцями викрито та припинено протиправну діяльність трьох мешканців міста Хмельницького, які незаконно використовували торговельні знаки відомих світових брендів.
 

У ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва прокуратури здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області, у співпраці із відділом протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області Департаменту кіберполіції НП України встановлено, що організував злочинне об’єднання 33-річний мешканець обласного центру, який тривалий час займався роздрібною торгівлею одягом та взуттям.
 

Він розробив план протиправного збагачення та залучив до складу групи ще двох своїх знайомих.
 

Закуплену фальсифіковану продукцію спільники разом продавали на місцевому ринку та через мережу Інтернет.
 

Шляхом незаконного застосування знаків під час реклами підробленого товару у мережі Інтернет, а також використання цих знаків нанесеними на продукцію з березня по вересень 2020 року зловмисники завдали їх власникам шкоду на суму більше 1 млн грн.
 

Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знаків для товарів та послуг, вчинене у складі організованої групи, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі).
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1560