Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

Прокуратура Хмельниччини вимагає повернення у державну власність громадських пасовищ

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активно реагувати на випадки неправомірного відчуження земель державної власності.
 

Зменшення кількості земель запасу та намагання сільгоспвиробників розширити площі власної ріллі зумовлює значний попит на землі сільськогосподарського призначення, а відтак і спроби отримати їх у власність всупереч вимог законодавства.
 

З метою захисту інтересів держави та територіальних громад, прокуратурою вивчено законність передачі у приватну власність земель, які традиційно використовувались для випасання худоби.
 

Встановлено випадки неправомірного вибуття з державної власності земель, які тривалий час використовувались місцевим населенням як громадське пасовище, уже після надання сільській раді дозволу на їх відведення для потреб громади.
 

Реагуючи на виявлені порушення, обласною прокуратурою заявлено позовні вимоги про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру в області про передачу у приватну власність 16 га землі, розташованої за межами населених пунктів Кустовецького старостинського округу Полонської ОТГ.
 

На теперішній час половину позовів про повернення до державної власності земель вартістю пів мільйона гривень уже задоволено, решта перебуває на розгляді у суді.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1469