Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2020

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура оскаржила неправомірне збільшення ціни на закуплене комунальним підприємством пальне

За результатами розгляду позовної заяви Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури усунуто порушення під час закупівлі одним із комунальних підприємств Кам’янець-Подільської міської ради паливно-мастильних матеріалів.
 

Встановлено, що у липні минулого року тендерним комітетом комунального підприємства розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів.
 

Відповідно до умов правочину загальний об’єм товарної продукції вартістю 2,8 млн грн склав 113 тисяч літрів.
 

Через місяць після проведення торгів між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою сторони безпідставно зменшили обсяг пального, який підлягав поставці, на 9 тисяч літрів.
 

З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання цієї додаткової угоди до договору про закупівлю недійсною.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Таким чином постачальника зобов’язано виконати умови договору в повному обсязі та здійснити допоставку товару на чверть мільйона гривень.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1521