Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

На Хмельниччині викрито групу осіб, які за 2 тис доларів США намагались викупити у слідчого матеріали кримінального провадження аби уникнути відповідальності за крадіжку (ФОТО)

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.
 

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчими Теофіпольського відділення Красилівського відділу ГУНП в області у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та співробітниками управління КОРД задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення в одному із сіл Теофіпольського району крадіжки, зловмисники вирішили підкупити правоохоронців та заволодіти матеріалами кримінального провадження.
 

За сприяння у отриманні матеріалів від слідчого вони запропонували неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США начальнику сектору кримінальної поліції Теофіпольського відділення Красилівського відділу ГУНП в області, який забезпечував виконання окремих слідчих дій у вказаному кримінальному провадженні.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та прокуратуру, якою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Вчора, 26 листопада 2020 року, після надання неправомірної вигоди правоохоронцю двох осіб затримано, а кошти вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, на даний час в рамках досудового розслідування проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1861