Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

За втручання місцевої прокуратури на Хмельниччині усунуто порушення під час публічної закупівлі пального на суму 2,4 млн грн

За результатами розгляду позовної заяви Старокостянтинівської місцевої прокуратури усунуто порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель комунальним підприємством Старокостянтинівської міської ради.
 

Встановлено, що у лютому минулого року тендерним комітетом комунального підприємства розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів – дизельного палива та бензину марки А-92.
 

Відповідно до умов правочину загальний об’єм товарної продукції склав більше сотні тисяч літрів вартістю 2,4 млн грн.
 

Водночас, через місяць після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, який підлягав поставці, зменшено майже на 9 тис літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору лишилась сталою.
 

Водночас, ринкові ціни на бензин та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту внесення змін до договору змінилися тільки в бік зменшення.
 

З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання додаткової угоди до договору про закупівлю товарів недійсною.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, постачальник зобов’язаний виконати умови договору в повному обсязі та здійснити допоставку товару.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1696