Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

За позовом Старокостянтинівської місцевої прокуратури недійсною визнано угоду, якою неправомірно збільшено ціну закуплених паливно-мастильних матеріалів

За результатами розгляду позову Старокостянтинівської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області визнано недійсною угоду, якою неправомірно збільшено ціну закуплених за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів.
 

Місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств Старокостянтинівської районної ради.
 

Встановлено, що у січні минулого року тендерним комітетом комунального підприємства розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів – дизельного палива та бензину марки А-92.
 

Відповідно до умов правочину загальний об’єм товарної продукції вартістю 233 тис грн склав майже 9,7 тис літрів.
 

Водночас, наступного дня після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та  без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планувалось закупити, зменшено майже на 1 тис літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі, ціна договору лишилась сталою.
 

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.
 

Оскільки за позовом прокурора зазначену додаткову угоду до договору про закупівлю товарів визнано недійсною, постачальник зобов’язаний виконати умови договору в повному обсязі та здійснити допоставку товару.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631