Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2020

На Хмельниччині за позовом прокуратури поверненню до державної власності підлягають землі енергетики вартістю більше 5 млн грн

За результатами розгляду позовних вимог Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури недобросовісного землекористувача зобов’язано повернути державі земельну ділянку вартістю 5,6 млн грн, розташовану на території Борсуківської сільської ради Новоушицького району Хмельницької області.


Прокуратурою встановлено, що у березні 2018 року Новоушицькою районною державною адміністрацією у користування для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд електростанції з використанням енергії сонця товариству надано 20 га землі.


Відповідно до договору оренди землі, укладеного на 49 років, плата за її використання визначена у розмірі 170 тис грн у рік.


Станом на січень цього року орендарем допущено заборгованість з її сплати на суму 180 тис грн, а вимоги орендодавця сплатити кошти та повернути ділянку розпоряднику землі проігноровано.


Тому, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання вказаного договору оренди землі та повернення ділянки законному користувачу.


Відтак, за реагуванням прокуратури неправомірне використання землі державної власності вартістю понад 5 млн грн підлягає припиненню.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1730