Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

За позовом прокуратури несумлінного землекористувача зобов’язано сплатити до бюджету м. Кам’янця-Подільського 600 тис грн

За результатами розгляду позовних вимог Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, рішенням господарського суду Хмельницької області недобросовісного землекористувача зобов’язано сплатити на користь міської ради безпідставно збережені кошти орендної плати за використання земельної ділянки комунальної власності.


Встановлено, що з 2008 року товариству на праві власності належить комплекс нерухомого майна, розташований у м. Кам’янці-Подільському.


Всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, яким затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки під нерухомістю, правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 0,7 га, так і не оформлені.


У зв’язку із цим, ділянка використовується суб’єктом господарювання безоплатно, бюджет територіальної громади недоотримує значні кошти, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.


Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, відповідно до рішення суду з відповідача на користь Кам’янець-Подільської міської ради підлягає стягненню понад 600 тис грн.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1452