Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2020

За принципової позиції органів прокуратури мешканця Рівненщини, який вчинив розбійний напад на місцеву мешканку, засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі

За принципової позиції прокуратури, ухвалою Хмельницького апеляційного суду відмовлено у задоволенні апеляційної скарги засудженого та залишено без змін вирок Ізяславського районного суду, яким обвинуваченому в розбійному нападі призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

У червні 2018 року мешканець Рівненської області, діючи з корисливих мотивів та прихопивши з собою газовий балончик, прибув у с. Сивір Ізяславського району.
 

Бажаючи збагатитись злочинним шляхом, зловмисник проник на територію домоволодіння, а потім і у будинок 90-річної жінки, яка мешкає там одна.
 

Нападник розпилив вміст аерозольного балончика у обличчя потерпілої та скориставшись її безпорадністю став шукати кошти, а також інше цінне майно.
 

Не знайшовши нічого окрім 30 гривень, захованих жінкою під скатертиною на столі, побоюючись бути викритим та затриманим, розбійник був змушений залишити будинок.
 

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із застосуванням насильства та проникненням у житло).
 

Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції він оскаржив його в апеляційному порядку, однак цю скаргу залишено без задоволення.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1658