Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

На Хмельниччині директора комунального підприємства викрито на вимаганні та одержанні неправомірної в розмірі 2 тис доларів США (ФОТО)

Хмельницькою обласною прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва обласної прокуратури, слідчим управлінням ГУНП в області у взаємодії із оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції та співробітниками управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди директором комунального підприємства однієї з об’єднаних територіальних громад на Хмельниччині.
 

Зловживаючи службовим становищем та з метою незаконного збагачення, посадовець поставив вимогу передати йому неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США. За цю суму він пообіцяв вирішити питання щодо передачі в оренду для використання у підприємницькій діяльності об’єктів комунальної власності – приміщень та земельної ділянки площею понад 20 га.
 

Після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тис доларів США його було затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1889