Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

На Хмельниччині за позовом прокуратури навчальному закладу повернуто земельну ділянку вартістю 8,8 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства та земельних відносин.
 

За результатами розгляду позовної заяви Городоцької місцевої прокуратури суб’єкта господарювання зобов’язано звільнити земельну ділянку площею 195 га, надану державою у постійне користування промислово-аграрному професійному ліцею.
 

Так, прокуратурою встановлено, що у березні цього року між навчальним закладом та сільськогосподарським підприємством укладено договір підряду, відповідно до якого у користування товариства передано земельну ділянку, розташовану за межами населених пунктів Дзеленецької сільської ради Волочиського району.
 

Повноважень розпоряджатись цією землею за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальний заклад не мав, а під виглядом вказаного правочину сторонами насправді приховано оренду землі.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договору підряду недійсним та звільнення земельної ділянки.
 

Відтак, за позовом прокуратури земля вартістю 8,8 млн грн повернута законному користувачу.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1672