Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Правоохоронцями Хмельниччини повідомлено про підозру посадовцям податкової та фіскальної служби, які збували службову інформацію

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області, задокументовано факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в автоматизованій базі даних Державної податкової служби України «Єдиний реєстр податкових накладних», а також збуту такої інформації третім особам.
 

Встановлено, що керівник підрозділу ГУ ДПС у Хмельницькій області та керівник підрозділу ГУ ДФС у Хмельницькій області, маючи відповідний доступ, несанкціоновано копіювали та збували інформацію з обмеженим доступом про фінансову діяльність та господарські операції підприємств, розташованих на території Хмельницької області.
 

В межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження обом посадовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) та ч. 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах) КК України.
 

Також повідомлено про підозру їх спільнику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) КК України.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1209