Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито злочинну групу, яка займалась збутом амфетаміну в особливо великих розмірах

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу Хмельницької обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області спільно із працівниками боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ та співробітниками Управління Служби безпеки України в області викрито злочинну групу, яка займалась незаконним обігом наркотичних речовин.


Встановлено, що спільники виготовляли амфетамін, який потім збували. Оплату за наркотичну речовину приймали готівкою, грошовими переказами, а також цінними речами.


Задля конспірації зловмисники постійно змінювали місце розташування нарколабораторії. З цієї метою вони купували будинки у різних районах області, облаштовували їх камерами відеоспостереження та охороняли територію.


За результатами проведення санкціонованих судом обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронцями виявлено та вилучено більше п’яти кілограмів амфетаміну, понад два кілограми канабісу, пів кілограма фенілнітропропену та сто літрів хімічних реактивів. Також вилучено зброю, боєприпаси, грошові кошти, банківські карти та приладдя для виготовлення наркотичних засобів.


Вартість вилучених наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів складає близько 3,5 млн грн.


За вказаними фактами слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, в межах якого трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб).


За клопотаннями сторони обвинувачення підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.
 
 
 
 
Прес-служба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1913