Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури Хмельниччини про повернення до комунальної власності землі ринковою вартістю 800 тис грн

За принципової позиції прокуратури постановою Верховного Суду задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про повернення до комунальної власності земельної ділянки ринковою вартістю 800 тис грн.

Підставою для прокурорського реагування стало те, що у 2014 році наказом Головного управління Держгеокадастру в області у власність громадянина передано земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану на території с. Шаровечка Хмельницького району.

Ця ділянка площею 1 га знаходиться у межах населеного пункту, право на розпорядження нею мала лише сільська рада, а тому під час прийняття рішення про передачу землі у приватну власність посадовці вийшли за межі своїх повноважень.
 
Окрім того, частина вказаної ділянки накладається на земельну ділянку, передану у постійне користування Хмельницької регіональної Державної лабораторії ветеринарної медицини.
 
За позовом прокуратури наказ Головного управління Держгеокадастру в області про передачу землі у приватну власність визнано недійсним та ділянку витребувано з незаконного володіння у комунальну власність.
 
Рішення суду виконано у повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1654