Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

Працівницю відділення поштового зв’язку судитимуть за привласнення більше 60 тис грн прийнятих від населення комунальних платежів та коштів, призначених для виплати субсидії

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчими Хмельницького районного відділення Хмельницького відділу ГУНП в Хмельницькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів листоношею одного з відділень поштового зв’язку в Хмельницькому районі.
 

Бажаючи безпідставно збагатитись, прийняті від населення комунальні платежі на суму понад 41 тис грн жінка не облікувала, не передала начальнику поштового відділення, а привласнила та використала на власні потреби.
 

Окрім того, зловмисниця привласнила близько 21 тис грн коштів, призначених для виплати мешканцям села субсидій.
 

Листоноша, несучи матеріальну відповідальність за ввірені їй кошти, вносила до офіційних документів недостовірні відомості – підробляла підписи громадян, які свідчили про отримання ними субсидії, а гроші забирала собі.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), ч. 1, 4 ст. 358 (підробка офіційного документа та його використання) Кримінального  кодексу України.
 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, виправних робіт, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1685