Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

Прокуратура Хмельниччини у судовому порядку вимагає скасувати неправомірну передачу в комунальну власність 157 га землі вартістю близько 8,5 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства та земельних відносин.
 

Так, прокуратурою області встановлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області прийнято рішення про передачу 157 га землі, яка перебуває у державній власності та у постійному користуванні вищого професійного училища, у комунальну.
 

Оскільки навчальний заклад є державним, відчуження наданої йому у користування землі з власності держави Земельним кодексом України не допускається.
 

Таким чином земля вартістю понад 8,5 млн грн, розташована на території Шепетівського району, неправомірно вибула з державної власності.
 

Діючи на захист інтересів держави та з метою усунення вказаного порушення, прокуратурою області до Хмельницького окружного адміністративного суду пред’явлено позов про визнання вказаного наказу Головного управління Держгеокастру у Хмельницькій області недійсним.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1667