Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає повернення до державної власності землі прибережної захисної смуги річки Смотрич

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що на підставі рішення Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та договору оренди у користування приватного товариства надано 13 га землі сільськогосподарського призначення на території Думанської сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

Виявилось, що під час прийняття такого рішення не враховано те, що частина вказаної ділянки перебуває в межах прибережної захисної смуги річки Смотрич, а тому її використання має здійснюватись зі встановленими законом обмеженнями.
 

Як повідомила заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Ольга Кравцова, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного договору оренди землі недійсним та повернення з незаконного користування ділянки вартістю більше 300 тис грн.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1710