Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2020

На Хмельниччині судитимуть сільського голову, який одержав неправомірну вигоду в розмірі 750 доларів США

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом зловживання впливом сільським головою.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Теофіпольського відділення Красилівського відділу ГУНП в області встановлено факт одержання неправомірної вигоди в розмірі 750 доларів США.
 

Обранець громади за неправомірну вигоду пообіцяв іншим службовим особам очолюваної сільської ради – головному бухгалтеру, секретарю та спеціалісту, здійснити вплив на прийняття слідчими поліції рішення про закриття кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів, в якому вони фігурують.
 

Після отримання вказаних коштів чоловіка викрито «на гарячому».
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, за результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді  штрафу або  позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1869