Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2020

На Хмельниччині за втручання прокуратури безхазяйну нерухомість вартістю понад мільйон гривень передано у власність територіальної громади

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до суду із заявою про передачу двох безхазяйних нежитлових приміщень площею близько 100 м2  та 700 м2 загальною вартістю 1057 тис. грн. у комунальну власність.

Вказані будівлі, у т.ч. одна з яких незавершена будівництвом, розташовані на території с. Слобідка Новоушицького району та раніше використовувались у виробничих цілях колективним сільськогосподарським підприємством. Водночас при ліквідації підприємство не передало до архіву жодних відомостей щодо цього майна.

З метою забезпечення дотримання порядку визнання нерухомості безхазяйною у місцевій газеті опубліковано оголошення про взяття даного майна на відповідний облік. Однак, упродовж року власник приміщення не знайшовся.

Новоушицька селищна рада, уповноважена управляти майном громади та розпоряджатись ним, з відповідною заявою до суду не звернулась, а тому, захищаючи інтереси територіальної громади, місцева прокуратура самостійно звернула до суду із заявою про передачу в комунальну власність безхазяйного майна.

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, судом позицію прокуратури підтримано та ухвалено рішення про передачу нежитлових будівель у комунальну власність територіальної громади селищної ради.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

кількість переглядів: 1813