Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2020

На Хмельниччині судитимуть підрядника будівельних робіт, службові зловживання якого завдали шкоду державі на чверть мільйона гривень

Шепетівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно директора підрядної організації, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, що спричинили тяжкі наслідки.

Так, за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області виявлено факт заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт районного будинку культури.

Встановлено, що при виконанні робіт з ремонту Ізяславського районного будинку культури договірною вартістю понад 2 млн грн., частину з них виконано не було. Загальна сума завищених прямих витрат склала понад 230 тис гривень.

Під час ремонту керівник одного із суб’єктів господарювання (підрядника), з метою заволодіння бюджетними коштами, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про виконання всіх робіт в обсягах, передбачених кошторисною документацією, достовірно знаючи, що на момент складання  актів приймання виконаних робіт окремі з них на об’єкті навіть не розпочинались.

Внаслідок таких зловживань інтересам держави заподіяно збитки на чверть мільйона гривень.

Неправомірні дії правопорушника органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Наразі в суді уже доведено вину колишнього директора районного будинку культури та інженера з технічного нагляду за вчинення службової недбалості при виконанні вищевказаних робіт з капітального ремонту закладу культури.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1858