Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2020

На Хмельниччині директор будинку культури відповість за службову недбалість, яка завдала інтересам держави шкоду на чверть мільйона гривень

Шепетівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього керівника районного будинку культури, якого підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 

За процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції України в області встановлено факт заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт районного будинку культури.
 

Встановлено, що при виконанні робіт вартістю понад 2 млн грн, частину з них не виконано взагалі або виконано не в повному обсязі, а загальна сума завищених прямих витрат становить понад 230 тис грн.
 

Під час ремонту виконувачем обов’язків директора будинку культури неналежно виконано свої обов’язки та не забезпечено виконання будівель-монтажних робіт у обсягах та якості, передбачених проектно-кошторисною документацією, що завдало шкоди інтересам держави.
 

Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) та обвинувальний акт щодо неї, з угодою про визнання винуватості, скеровано до суду.
 

Окрім того, винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, за вказаним фактом визнано і інженера технічного нагляду, який неналежно виконав свої обов’язки.
 

Також правоохоронцями проводиться досудове розслідування кримінального провадження відносно підрядника, який виконував ремонтні роботи.
 

Керівнику вказаного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України (зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки інтересам держави) КК України. Наразі у кримінальному провадженні виконуються вимоги ст. 290 КПК України.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2126