Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Запобіжний захід у виді тримання під вартою обрано хмельничанину, підозрюваному у незаконному заволодінні автомобілем вартістю 35 тис доларів США

За принципової позиції прокуратури Хмельницької області підозрюваному у незаконному заволодінні транспортним засобом вартістю 35 тис доларів США обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

В ході досудового розслідування кримінального провадження, що за процесуального керівництва прокуратури області здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області, у взаємодії із співробітниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, встановлено, що 37-річний місцевий мешканець ошукав подружжя з м. Могилів-Подільський, що на Вінниччині.
 

Рік тому сім’я у кредит придбала автомобіль «SKODA KODIAQ» вартістю 35 тис доларів США, а уже за кілька місяців через потребу у грошових коштах на лікування дитини за межами країни була змушена його терміново продати. На оголошення про продаж транспортного засобу швидко відгукнувся хмельничанин, який в замін на доручення на право користування автівкою надав розписку про обов’язок оплатити кредит та вже погашену потерпілими суму.
 

Перерахувавши власникам автомобіля лише 2800 доларів США, недобросовісний користувач, незважаючи на скасування попередньо виданого на його ім’я доручення, на підставі фіктивного договору купівлі-продажу неправомірно відчужив його жителю м. Мукачеве.
 

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, що завдало значної матеріальної шкоди).
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1807