Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

В апеляційному порядку прокуратура домоглась найсуворішого покарання для мешканців Ярмолинецького району, які вбили двох односельців та спалили їх будинок

У квітні 2018 року двоє мешканців с. Солобківці Ярмолинецького району віком 25 та 28 років, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою наживи та заволодіння чужим майном, домовились спільно вчинити розбійний напад на односельців.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, близько 23 години зловмисники потрапили на територію господарства та, вирвавши зачинені вхідні двері, проникли у будинок, де перебувала потерпіла. Коли жінка почала чинити активний опір та звати на допомогу, кривдники її вбили.
 

Обшукавши весь будинок, ні грошових коштів, ні цінностей зловмисники не знайшли, а тому у пошуках наживи вони пішли до літньої кухні, де перебував співмешканець власниці житла.
 

З корисливих мотивів озвірілі молодики вбили і його.
 

Не знайшовши у помешканні ніяких цінностей, вони обмежились старими колонками та мобільним телефоном потерпілої.
 

Розуміючи наслідки скоєного та намагаючись знищити сліди злочину, спільники підпалили будинок, а самі втекли на територію сусідньої області, де їх було затримано працівниками поліції.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб), п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу) КК України.  Вироком міськрайонного суду засудженим призначено покарання у виді 14 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання Хмельницьким апеляційним судом скасовано та засудженим призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2198