Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

Прокурор Хмельницької області повідомив сільському голові про підозру у зловживанні впливом

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до встановленої законодавством відповідальності.
 

Прокурором Хмельницької області Олегом Синишиним повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), голові однієї із сільських рад на Хмельниччині.
 

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Теофіпольського відділення Красилівського відділу ГУНП в області у взаємодії із співробітниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції та управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт одержання неправомірної вигоди в розмірі 750 доларів США.
 

Обранець громади за неправомірну вигоду пообіцяв іншим службовим особам очолюваної сільської ради – головному бухгалтеру, секретарю та спеціалісту, здійснити вплив на прийняття слідчими поліції рішення про закриття кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів, в якому вони фігурують.
 

Після отримання вказаних коштів чоловіка викрито «на гарячому».
 

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне, неупереджене дослідження усіх обставин правопорушення та завершення досудового розслідування.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді  штрафу або  позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2408