Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

Засудженого за незаконну порубку дерев лісника зобов’язано сплатити до бюджету шкоду, завдану кримінальним правопорушенням

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 

Так, обвинувачами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину працівника комунального підприємства «Надра Кам’янеччини» у вчиненні незаконної порубки лісу та закінченого замаху на розтрату чужого майна.
 

Будучи матеріально-відповідальною особою за збереження ввірених йому підприємством цінностей, всупереч інтересів служби та з метою отримання матеріальної вигоди, лісник вирішив збагатитися за рахунок розтрати деревини.
 

Так, перебуваючи в лісовому масиві, що на окраїні одного із сіл Кам’янець-Подільського району, він без будь-якого документального оформлення незаконно реалізував місцевому жителю деревину твердої породи «Акація» та отримав за це кошти у сумі 2,5 тис грн, які в подальшому на рахунок підприємства не вніс.
 

Своїми незаконними діями лісник спричинив матеріальну шкоду на загальну суму близько 85 тис грн.
 

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246 (незаконна порубка дерев), ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 191 (замах на розтрату чужого майна) КК України, та йому призначено покарання у виді штрафу.
 

Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої довкіллю.
 

Як повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова, рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області позов про стягнення майже 85 тис грн із винної у вчиненні протиправних дій особи задоволено.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
 
 

кількість переглядів: 2087