Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2020

На Хмельниччині повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи, які погрожуючи вбивством, вимагали грошові кошти

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, правоохоронцями викрито та припинено протиправну діяльність організованої групи, члени якої займались вимаганням коштів.
 

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління КОРД та управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, у травні цього року викрито злочинні дії чотирьох жителів м. Волочиськ.
 

Організатор злочинного об’єднання, маючи досвід вчинення злочинів проти власності, поєднаних з насильством відносно потерпілих, розробив план протиправного заволодіння грошовими коштами та залучив до складу групи ще трьох місцевих мешканців.
 

В одного із потерпілих спільники вимагали щомісячно 2 тис грн, але з часом їх «апетити» зростали та, прикриваючись неіснуючим боргом, вони поставили потерпілому вимогу переоформити право власності на автомобіль «Ауді А4».
 

В інших чоловіків зловмисники вимагали 40 тис грн, 1 тис доларів США та 2 тис доларів США неіснуючих боргів.
 

При цьому всі неправомірні вимоги вимагачів супроводжувались застосуванням фізичного насильства та погрозами.
 

Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я людини, вчинене організованою групою).
 

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1896