Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

На Хмельниччині за одержання неправомірної вигоди в розмірі 20 тис доларів США судитимуть посадовця Головного управління ДФС в області

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди заступником начальника одного із управлінь - начальником відділу Головного управління ДФС в Хмельницькій області.
 

У взаємодії із співробітниками управління Служби безпеки України в області, встановлено, що за матеріалами очолюваного посадовцем відділу розпочато кримінальне провадження за фактом службового підроблення. В межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження перевірявся факт підробки одним суб’єктом господарювання, з метою штучного формування податкового кредиту, товарно-транспортних накладних з реалізації товарів на користь іншого підприємця.
 

Надалі, задля особистого збагачення та використовуючи своє службове становище, податківець за неправомірну вигоду в розмірі 20 тис доларів США пообіцяв здійснити вплив на прийняття працівниками ГУНП в області рішення про закриття кримінального провадження.
 

Після отримання коштів неправомірної вигоди посадовця було викрито.
 

Як повідомив начальник управління прокуратури області Володимир Готра, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2151