Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Хмельниччині судитимуть керівника підприємства, який ухилився від сплати до бюджету більше 2,5 млн грн податків

Прокуратурою Хмельницької області затверджено та до суду спрямовано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків у значних розмірах).
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.
 
 
Так, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області проведено досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання.
 

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник селянського (фермерського) господарства області, здійснюючи у 2015 році продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власно вирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства. Такими діями він ухилився від сплати до бюджету понад 2,5 млн грн податків.
 

Під час досудового розслідування ці кошти підозрюваним відшкодовано.
 


Довідково: санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2012