Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

За принципової позиції прокуратури двоє мешканців Славутського району, які до смерті побили свого знайомого, 8 з половиною років проведуть за ґратами

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину двох мешканців с. Довжки Славутського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого) КК України.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчим відділом Славутського відділу ГУНП в області, встановлено, що у січні цього року під час розпивання алкоголю між чоловіками виник конфлікт.
 

Тоді господар будинку спільно із своїм знайомим вирішили заподіяти тілесних ушкоджень іншому гостю.
 

Як пояснили обвинувачені пізніше, однією з причин конфлікту стала відмова потерпілого принести «до столу» ще одну пляшку горілки.
 

Били у голову та інші частини тіла, а коли потерпілий, аби уберегтись від неправомірних дій, намагався втекти, спільники його наздогнали та уже на підлозі продовжили побиття ногами.
 

Від отриманих травм чоловік помер на місці злочину.
 

Щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинене, тіло потерпілого зловмисники винесли до канави, а самі продовжили розпивання алкоголю.
 

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, вироком Шепетівського міськрайонного суду засудженим призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1832