Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

На Хмельниччині за втручання прокуратури у державну власність повернуто землі вартістю мільйон гривень

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства восьми земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів Сокиринецької сільської ради Чемеровецького району.
 

Виявилось, що на час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання. При цьому, всупереч вимог Земельного кодексу, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області вони надали недостовірну інформацію про наявність права на безоплатну приватизацію.
 

Таким чином, земля загальною площею 16 га та вартістю 960 тис грн поза волею держави неправомірно вибула з її власності.
 

«За результатами розгляду судом позовних заяв Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області визнано недійсними та землі зобов’язано повернути у власність держави», - повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк.
 

Окрім того, за вказаними фактами Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчим відділенням районного відділення поліції.
 

Обвинувальні акти відносно трьох підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України вже спрямовано до суду.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1501